Nejlepší jsou pokrmy z jednoho pekáče. A když do nich přidáte voňavé bylinky, budou ještě o fous lepší.
Suroviny:
1 vepřová panenka
6 velkých brambor
3 snítky rozmarýnu
2 stroužky česneku
2 červené cibule
3 snítky tymiánu
1 lžíce grilovacího koření
olivový olej
kousek másla
sůl, pepř
Postup:
Brambory rozkrájejte na měsíčky, cibuli na kolečka, česnek můžete nechat vcelku. Pekáč vytřete kouskem másla a vyskládejte do něj brambory, cibuli a česnek a také čerstvé bylinky. Okořeněnou panenku opečte na oleji z obou stran a také ji přendejte do pekáčku.
Troubu předehřejte na 170 °C. Do pekáčku přidejte ještě trochu másla a podlijte trochou vody. Pečte 30–35 minut, ale panenku vyndejte už po 15–20 minutách.
Náš tip
Místo klasických brambor můžete vyzkoušet ty sladké, oranžové.