Co si dát jako přílohu k řízku nebo pečenému masu? Vyzkoušejte netradiční bramborový salát.
Suroviny:
5 velkých brambor
10 ředkviček
5 vrchovatých lžic majonézy
3 lžíce bílého neochuceného jogurtu
sůl, pepř
svazek jarní cibulky nebo 1/2 pórku
1 lžíce jablečného octa
1 lžíce plnotučné hořčice
Postup:
Brambory si opět uvařte i se slupkou. Až zcela vychladnou, nakrájejte je na větší kusy anebo na plátky. Přidejte na měsíčky nakrájené ředkvičky. Nyní do salátu přimíchejte majonézu a jogurt a také hořčici. Dobře promíchejte.
Salát dochuťte plnotučnou hořčicí, octem, solí a pepřem. Salát dozdobte najemno nakrájenou jarní cibulkou anebo čerstvým pórkem.
Tohle vypadá super! Už nějakou dobu sháním něco jinýho než klasiku. Taky si myslim, že s tým pórkem to bude top.
Zajímavá kombinace, určitě vyzkouším. Majonéza s jogurtem zní jako skvělý nápad na lehkou variaci tradičního bramborového salátu. Děkuji za inspiraci!
Tak tohle vyzkouším, vypadá to fakt dobře! Jsem zvědavá, jaký to bude mít chut. Doma děláme bramborák, ale tohle je super nápad.