Suroviny:
700 g brambor
2 červené cibule
1 dl vinného octa
1 lžička koriandru celého
4 vejce
200 ml zakysané smetany
2 lžíce hrubozrnné hořčice
hrst čerstvého kopru
6 kuliček čerstvého pepře
50 g krupicového cukru
drcený pepř, sůl
Postup:
Brambory si omyjte, osušte a i se slupkou je uvařte doměkka. Poté je nechte vychladnout. Uvařte si vejce natvrdo. Cibuli si nakrájejte na kolečka.
V rendlíku si zahřejte ocet, celé kuličky pepře a koriandru. Přidejte cukr. Až se cukr rozpustí, stáhněte rendlík z plotny. Nasypejte do něj cibuli a nechte ji půl hodiny marinovat.
Ve velké míse smíchejte smetanu s hořčicí. Přidejte dvě lžíce octového nálevu. Podle chuti osolte a opepřete. Vychladlé brambory nakrájejte a smíchejte s hořčičným dresinkem. Přidejte do salátu scezenou cibuli a nakrájená vajíčka. Nakonec vmíchejte kopr.