Dobře udělaná klasika nikdy neomrzí. Guláš spolehlivě nasytí i nejhladovější krky.
Suroviny na 4 porce – 800 g hovězí roštěné – 1 lžíce oleje – 4 stroužky česneku – 500 g brambor – 200 g mrkve – 2 cibule – 4 lžíce jíšky – sůl
Postup
1. V hrnci na oleji osmahněte nasekanou cibuli. Přidejte nakrájené maso a počkejte, až se zatáhne. Zalijte asi 1,5 litrem vody. Až začne vřít, přidejte nakrájené brambory a mrkev. Osolte a vařte asi 30 minut.
2. Ve 100 ml vody rozšlehejte jíšku a přilijte do hrnce. Povařte asi 10 minut a pak přidejte ještě utřený česnek a 5 minut dovařte.
3. Guláš podávejte samotný nebo s chlebem.