Suroviny:
2 brambory vařené bez slupky se snítkou rozmarýnu voda z vaření brambor 1 kostka čerstvého droždí 1 lžička + 2 rovné lžíce cukru krupice 100 g rozpuštěného másla 60 ml olivového oleje 2 vejce 2 lžičky soli 2 lžíce nasekaného rozmarýnu 160 g sýra Pecorino 500 g hladké mouky
Postup: Z trochy vody od brambor, droždí a lžičky cukru necháme vzejít kvásek. Brambory nastrouháme najemno do mísy, přidáme máslo, olej, vejce, sůl, zbylý cukr, rozmarýn a sýr. Promícháme a vlijeme kvásek. Přisypeme trochu mouky a začneme hníst těsto.
Postupně přidáváme mouku, až vznikne měkké, hladké těsto. Dáme ho do mísy vysypané moukou, poprášíme moukou, přikryjeme ohřátou utěrkou a necháme v teple kynout na dvojnásobný objem. Předehřejeme troubu na 180 °C. Z těsta vytvarujeme 2 bochníky.
Nařízneme je do kříže a pečeme na plechu s pečicím papírem 30–35 minut dozlatova. Vyjmeme z trouby, necháme vychladnout..