Pečivo z brambor je nadýchané a skvěle chutná. Stačí ho jen rozkrojit a namazat třeba máslem nebo je použít na hamburgery.
Potřebujete:
✿ 2–3 brambory
✿ 2 hrnky polohrubé mouky
✿ 1/2 hrnku oleje
✿ 1/2 hrnku vlažného mléka
✿ sůl
✿ 2 vejce
✿ 1/2 balíčku droždí
✿ 2 stroužky česneku
✿ kmín
✿ oregano
1. Brambory uvařte v osolené vodě a nechte je vychladnout. Pak je nastrouhejte najemno a v míse smíchejte s moukou, olejem, mlékem, droždím, 1 vejcem a prolisovaným česnekem. Důkladně vše promíchejte a nechte asi 1 hodinu vykynout.
2. Plech vyložte pečicím papírem. Z vykynutého těsta mokrýma rukama tvořte bulky, které vyskládejte na plech a pomažete je rozšlehaným vejcem.
3. Každou bulku nahoře trochu rozřízněte a posypejte kmínem a oreganem. Pak je dejte péct do rozehřáté trouby při 200 °C asi 30 minut.
Tohle vypadá super! Nemám moc zkušenosti s pečením, ale tohle je tak jednoduce napsany, že bych to možná zvládla.
Jsem nadšená, že jsem našla tento recept! Bramborové bulky s oreganem zní úžasně chutně a vonně. Hned dneska to musím zkusit doma!
Hele lidi, tohle pečivo je fakt zajímavý, já sem zkoušela hodně receptů, ale brambory v bulkách budou asi pecka. Snad se mi to povede!
Bramborové bulky s oreganem zní jako skvělá alternativa k běžnému pečivu. Určitě vyzkouším, hlavně na různé příležitosti, jako jsou oslavy! Díky za recept!