Tradiční levné jídlo, které vás zasytí, a navíc při jeho přípravě využijete zbytky brambor nebo zeleniny.
Ingredience na 2 porce:
● 4 vejce
● 3 střední brambory
● 1 cibule
● hrst zeleniny (mražená směs, paprika nebo cuketa)
● olej
● sůl
● pepř
● případně bylinky
Postup:
Brambory oloupejte, nakrájejte na malé kostičky a krátce je povařte v osolené vodě do poloměkka. Na pánvi si rozehřejte olej a zpěňte na něm cibuli. Přidejte brambory a krátce je opečte dozlatova.
Přisypte zeleninu – mraženou předem nerozmrazujte, jen ji přidejte k bramborám. Vejce rozšlehejte se solí a pepřem a nalijte do pánve. Snižte teplotu, zakryjte pokličkou a nechte omeletu zpevnit.
Pokud máte troubu, můžete pánev vložit dovnitř a omeletu zapéct, aby byla pěkně nadýchaná. Podávejte teplé s čerstvým chlebem, salátem nebo kyselou okurkou. Skvělý trik je přidat sýr, který se krásně rozteče.
Příprava: 30 min
Cena: 80 Kč
Tenhle recept je pecka, už se těším, až to zkouším zítra! Fotky mý omelety určitě budou úžasný.
Bramborová omeleta je skvělá volba na rychlou večeři. Ráda tam přidám sýr navíc, aby se krásně roztekl. Moc díky za tip!