Bramboráky symbolizují tradiční českou kuchyni. A pokud k bramborám přidáte kysané zelí a trochu špenátu, získáte úžasnou lahůdku.
Potřebujete:
✿ 500 g kysaného zelí
✿ 1 kg brambor
✿ hrst listového špenátu
✿ 200 g polohrubé mouky
✿ 3 vejce
✿ 4–6 stroužků česneku
✿ 150 ml mléka
✿ olej
✿ kmín
✿ majoránku
✿ sůl, pepř
1. Ze zelí slijte šťávu a nakrájejte najemno. Špenát omyjte a nakrájejte nadrobno. Česnek oloupejte a utřete se špetkou soli. Brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle.
2. Brambory, zelí, špenát a česnek smíchejte ve velké míse, přilijte trochu mléka, přidejte mouku, vejce, koření, sůl, pepř. Pořádně promíchejte, aby vzniklo bramborákové těsto.
3. Na pánev nalijte větší množství oleje a rozpalte ho. Z těsta tvořte placky a smažte je z obou stran dozlatova. Nechte okapat na papírové utěrce a podávejte se zakysanou smetanou nebo jiným dipem.