Netradiční bramborák připravovaný vcelku na plechu v troubě není tak mastný jako ten klasický smažený a chutná stejně báječně. Vyzkoušejte ho a uvidíte, že si ho zamilujete.
Potřebujete:
✿ 1,75 kg brambor
✿ 4 vejce
✿ 2 lžíce mléka
✿ 7 stroužků česneku
✿ 7 lžic hladké mouky
✿ 300 g uzeného
✿ ½ lžičky pepře
✿ 2 lžičky soli
✿ majoránku
✿ sádlo
1. Brambory oloupejte a nastrouhejte je nahrubo na struhadle. Dejte je do mísy. Vařené uzené maso nakrájejte na menší kostičky, česnek oloupejte a prolisujte.
2. K bramborám přidejte vejce, mléko, hladkou mouku, nakrájené uzené maso a prolisovaný česnek. Přisypejte majoránku dle chuti, sůl a pepř a důkladně promíchejte.
3. Hotové těsto nalijte na sádlem vymazaný plech a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi 40 minut dozlatova. Z bramboráku nakrájejte díly a podávejte. Skvěle chutná třeba s kysaným zelím.
Slysela jsem na bramborák v troube, ale zatím jsem nezkusila. Možná tahle recept bude první. Vypadá to jednoduchý a méně mastný než klasický.