Lehce pikantní hustá bramborová polévka chutná nejlépe pořádně horká. Skvěle zahřeje a zasytí.
Suroviny na 4 porce – 5 brambor – ½ cibule – 1 mrkve – 1 petržel – 2 lžíce másla – 1 stroužek česneku – 2 pikantní klobásy – 1 bobkový list – sůl – čerstvý nasekaný libeček
Postup
1. Na másle zpěňte nadrobno pokrájenou cibuli. Přidejte pokrájenou mrkev a petržel a na kostičky nakrájené brambory a chvilku restujte. Přidejte bobkový list a zalijte 1,5 litrem vroucí vody. Osolte a chvilku povařte.
2. Přidejte na kolečka nakrájené klobásy, prolisovaný stroužek česneku a asi hrst nasekaného libečku. Promíchejte a nechte na mírném plameni asi 5 minut probublávat.
3. Polévku naservírujte do misek nebo hlubokých talířů a podávejte třeba s krajícem chleba.