Tato dietní pochoutka je jednoduchá na přípravu. Místo sóji lze použít i sójové „maso“.
Ingredience: 300 g sóji, 9 plátků lasagní, ½ květáku, 1 brokolice, ½ pórku, olej, 250 ml kysané smetany, 2 lžíce mléka, 1 lžíce mleté papriky, 1 vejce, petržel, sůl, pepř
Postup: Sóju namočte do vody alespoň den před vařením. Potom ji uvařte v hrnci, trvá to 25 minut.
Na oleji orestujte na kolečka nakrájený pórek. Přidejte malé růžičky květáku a brokolice. Osolte, okořeňte podle chuti a 10 minut duste.
Do pekáče vysypaného strouhankou dejte polovinu sóji. Na ni dejte zeleninu, plátky lasagní a druhou polovinu sóji. Na ni opět dejte lasagne.
Ve smetaně rozmíchejte mléko, papriku, vejce, pepř a sůl. Nalijte navrch. Pečte v troubě na 180 °C. Ozdobte rajčaty a petrželí. Jednodušší to už ani nemůže být.