Suroviny:
4 vejce
4 lžíce polohrubé mouky
4 lžíce cukru
½ balíčku kypřicího prášku
Na krém:
200 ml smetany ke šlehání
100 g bílé čokolády
350 g jahod
Postup:
Žloutky vyšlehejte s cukrem do světlé, nadýchané pěny. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Do žloutkové směsi postupně přidávejte mouku smíchanou s kypřicím práškem a nakonec gumovou stěrkou lehce přimíchejte sníh z bílků.
Těsto nalijte do plechu vyloženého pečicím papírem a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi 8 minut dozlatova. Pak korpus překlopte na čistou utěrku, zarolujte a nechte vychladnout.
Na krém vložte bílou čokoládu do kastrolu, přilijte k ní smetanu a na mírném plameni zahřívejte, dokud se čokoláda nerozpustí.
Poté nechte směs zcela vychladnout. Následně ji vyšlehejte do nadýchaného krému, tím potřete piškotový korpus, poklaďte ho jahodami nakrájenými na malé kousky a zarolujte.
Tip!
Před podáváním poprašte roládu moučkovým cukrem.
Ajaj, to je přesně co miluju! Jakmile sehnám čerstvé jahody, jdu do toho. Díky za inspiraci 🙂
Super, musim to zkusit. Vypadá to jednodušší, než vypadá. A ty jahody, mňam!
to vypadá fakt dobře 🙂 ale vždycky se mi nějak podaří těsto roztrhnout, když ho roluju. má někdo tip, jak na to?
Recept zní úžasně, určitě vyzkouším! Myslím, že bílá čokoláda s jahodami je výhra v každé roládě. Díky za tip!