Máte v mrazáku z léta borůvky, připravte si tento lehký, zdravý a chutný dort.
Potřebujete:
✿ 200 g datlí
✿ 200 g ořechů
✿ 200 g kešu ořechů
✿ 1⁄2 lžičky skořice
✿ špetku soli
✿ 300 g kokosového mléka
✿ 200 g borůvek + na zdobení
✿ 3 lžíce medu
✿ 1 lžičku vanilkového extraktu
✿ čerstvou mátu
1. Kešu ořechy namočte na 4 hodiny do vody. Ostatní ořechy nasekejte v mixéru, přidejte datle, skořici, sůl a mixujte, až vznikne lepkavá směs. Rozložte ji rovnoměrně na dno dortové formy vyložené pečicím papírem. Upěchujte korpus, vytvořte tenké okraje a dejte do lednice ztuhnout.
2. Kešu sceďte a vložte do mixéru. Přidejte kokosové mléko, borůvky, med a vanilkový extrakt. Rozmixujte. Nalijte ji na korpus, rozetřete a dejte do lednice na 4–6 hodin, aby náplň ztuhla.
3. Před podáváním nechte dort při pokojové teplotě asi 15–20 minut změknout. Ozdobte borůvkami a lístky čerstvé máty.
Tohle je pro mě určitě dobrý recept. Miluju borůvky a nepečené dezerty jsou prostě top!
Jo, to zní fakt super! Super, že využívá věci, co mám doma. Borůvky v mrazáku jsem nasbírala plno.