Do drobenky můžete přidat ještě lžičku skořice.
Ingredience:
4 hrnky polohrubé mouky
20 g droždí
1/3 hrnku cukru krupice
1 hrnek mléka
120 g másla
2 vejce špetka soli
500 g borůvek
Na drobenku:
3 lžíce másla
3 lžíce cukru krupice
4 lžíce hrubé mouky
Postup:
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme trochu mouky a cukru. Mezitím dáme všechny ostatní suroviny do velké mísy. Přidáme vzešlý kvásek a důkladně propracujeme těsto tak, aby bylo hladké, bez hrudek. Pak ho necháme kynout na teplém místě asi 40 min.
Těsto pak vyválíme na velikost plechu a přeneseme ho. Poklademe borůvkami a posypeme drobenkou připravenou z másla, mouky a cukru. Koláč necháme ještě chvilinku kynout. Pak ho pečeme asi 40 min v troubě předehřáté na 180 °C.
Doba přípravy: 90 min
Cena za 1 porci: 15 Kč
Tak tenhle vypadá mega! Musim zkusit, boruvky miluju. Akorat nevim, jestli mi to kynuti těsta pude, nikdy moc nepecu. Ale za tenhle kolac to stoji za pokus.
Recept se mi líbí a určitě ho vyzkušim. Uz dlouho hledam dobry recept na borůvkový kolac s drobenkou a tenhle s ckořice v drobenku musí bejt luxusní!