Borůvkový džem má krásnou, tmavou barvu. Vyjímá se nejen na pečivu nebo palačinkách, ale i lineckém cukroví nebo v dortech. Skvěle se dá kombinovat se skořicí, přidat se do něj dá i další ovoce a příprava je snadná.
Potřebujete:
✿ 1 kg borůvek
✿ 500 g želírovacího cukru 2:1
✿ 3 lžíce citronové šťávy
1. Borůvky propláchněte a nechte dobře okapat. Pak je nasypejte do vyššího hrnce a lehce vařečkou promačkejte. Přisypejte želírovací cukr, přilijte citronovou šťávu a důkladně promíchejte.
2. Za stálého míchání přiveďte směs k varu a 3–5 minut povařte. Nezapomeňte pořád míchat. Pak odstavte z tepla a horkým džemem naplňte čisté a nahřáté sklenice.
3. Poté hned sklenice uzavřete víčky, obraťte je dnem vzhůru a nechte alespoň 5 minut stát. Skladujte v chladu.
Díky za recept! Vždycky mě fascinovalo, jak se dají jednoduché suroviny přeměnit v něco tak úžasného. Skořice tomu určitě dodá šmrnc.
Jsem nadšená z jednoduchosti receptu! Už se těším, až si džem vezmu na cestu a použiji ho třeba na linecké cukroví.
Borůvkový džem je opravdu vynikající, a když se kombinuje se skořicí, je to naprostá delikatesa. Děkuji za detailní návod, určitě vyzkouším!
To zní fakt skvěle, nikdy jsem si nemyslela, že borůvkový džem může být tak jednoduchej na přípravu! Už se těším, až ho ochutnám s palačinkami.