Muffiny – moderní mini bábovičky jsou kypřejší, ale chudší než známější cupcake. Zevnitř ochucené ovocem, čokoládou, kokosem a ořechy, ale bez krémů a polev.
Suroviny na 12 borůvkových muffinů:
250 g polohrubé mouky, 125 g másla, 100 g cukru, 125 g borůvek, 125 ml mléka, 2 sáčky vanilkového cukru, 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva, 2 vejce, špetka soli.
Postup:
Utřeme máslo mixérem s metličkami na nejnižším stupni spolu s cukrem a vanilinovým cukrem do hladka. Poté přidáme rozklepnutá vejce a šleháme asi půl minuty. Přidáme kypřící prášek, mouku a mléko.
Vypracujeme hladké těsto, do něhož nakonec opatrně vmícháme borůvky. Hotové těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy na muffiny.
V troubě pečeme asi 25 minut při 180 °C.
Příprava: 40 min.