Připravujte ji z lesních borůvek. Kanadské borůvky nemají tolik šťávy ani barvy. Limonádu můžete zpestřit jedlým kvítím jako jsou například sedmikrásky, denivky meduňky, mateřídoušky nebo bezinkové kvítky.
Ingredience: 4 porce
● 1500 ml vody
● 300 g borůvek
● 1 limetka
● 1 svitek skořice
● 1 snítka máty
Postup:
Do džbánku s chaldnou vodou dejte svitek skořice. Přidejte polovinu rozmačkaných borůvek, lístky máty a vymačkanou šťávu z limetky. Druhou polovinu borůvek dejte do mrazáku.
Můžete je také vložit do tvořítek na led a připravit tak efektní borůvkové ledové kostky.
Pokud chcete limonádu přisladit, použijte pouze med nebo stévii. Limonádu nechte pár hodin stát. Pak do ní přidejte zmrzlé borůvky nebo borůvkové kostky ledu, vsuňte brčko a můžete podávat.
Příprava: 15 min
Cena za 1 porci: 8 Kč