Suroviny:
800 g hovězích žeber
250 g sterilované červené řepy
250 g zelí
2 bobkové listy
3 lžíce rajského protlaku
1 cibule
1 mrkev
sůl
1 lžíce másla
1 lžíce cukru
8 kuliček černého pepře
4 lžíce zakysané smetany
Postup:
Hovězí žebra s bobkovým listem a kuličkami černého pepře vložte do hrnce s vodou a pomalu přiveďte k varu. Vzniklou pěnu odebírejte naběračkou. Vývar táhněte alespoň 4 hodiny, přeceďte ho, ze žeber oberte maso a dejte ho stranou.
V jiném hrnci na másle poduste nakrájenou cibuli. Po chvilce k cibuli přidejte nakrájenou mrkev, cukr, kysané zelí a rajčatový protlak, vše zalijte naběračkou vývaru a ještě chvíli duste.
Do hrnce nalijte zbývající vývar, přidejte maso ze žeber a osolte a opepřete. Hrnec zakryjte poklicí a ještě 20 minut vařte. 5 minut před koncem varu přidejte červenou řepu. Boršč ozdobte lžící zakysané smetany a bylinkami.
Tip!
Do boršče můžete na posledních pár minut přidat fazole z konzervy.
Boršč jsem jedla naposledy na dovolené a měla jsem ho moc ráda. Díky za recept, zkusím ho doma!
To vypadá mega dobře! Boršč sem ještě nikdy nedělala, ale určitě to zkusím. Mám ráda, když je v jídle hodně zeleniny.
Boršč miluju! Už jen při čtení receptu se mi sbíhají sliny. Super kombinace zeleniny a hovězího masa, určitě vyzkouším.