Věděli jste, že bombajské kuře patří mezi nejostřejší indické pokrmy? Tak si dejte pozor, můžete si totiž přivodit pořádné peklo v ústech. Recept podle Světlany Nálepková je však umírněný.
Ingredience:
8 kuřecích stehen, 1 velká cibule, 1 lžíce nasekaného čerstvého koriandru, 6 a více stroužků česneku, 3 chilli papričky + sypké chilli, kus čerstvého zázvoru, 1 lžička římského kmínu, 1 a půl lžičky kurkumy, 1 konzerva loupaných rajčat, kokosové mléko, oříšky, olej
Postup: Dáme do kastrolu olej, na kterém necháme nadrobno nakrájenou cibulku lehce zesklovatět tak, aby byla měkká.Přidáme nasekaný koriandr, nakrájený nebo prolisovaný česnek, chilli, římský kmín, kurkumu, chilli papričky a na plátky nakrájený zázvor.
n Nejdříve restujeme, pak dusíme, dokud není maso měkké. Přidáme konzervu rajčat a kokosové mléko, ještě chvíli povaříme, dokud sos zhoustne. Nakonec podle chuti dosolíme, ozdobíme čerstvým koriandrem a drcenými oříšky.