Je to italská klasika, která se zkrátka nikdy neomrzí a radost jimi uděláte jistě každému.
Suroviny:
1 balení špaget
350 g mletého hovězího masa
1 velká cibule
1 plechovka rajčatového protlaku
3 stroužky česneku
sůl, pepř
rostlinný olej
parmezán nebo sýr grana padano
Postup:
Těstoviny uvařte dle návodu na obalu a uchovejte si alespoň 3 dl vody. Na pánvi rozpalte olej a orestujte na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidejte mleté maso a dále také sůl a pepř.
Jakmile bude maso hotové, přimíchejte do něj rajčatový protlak a trochu vody z uvařených špaget. Dochuťte solí a pepřem. Špagety servírujte přelité omáčkou s masem a zasypte sýrem.
Náš tip
Místo mletého hovězího můžete použít i vepřové.