Máte v zásobě rybíz? Využijte ho k přípravě tohoto delikátního tvarohového páje.
Suroviny
Na těsto – 80 g hladké mouky – 50 g celozrnné mouky – 40 g moučkového cukru – 80 g másla – 1 žloutek – špetka soli
Na náplň – 250 g měkkého tvarohu – 1 vanilkový pudink – 300 ml mléka – 3 lžíce cukru – rybíz
Postup
1. Obě mouky smíchejte s cukrem a solí. Přidejte nakrájené máslo a žloutek a vypracujte těsto. Zabalte ho do fólie a dejte na hodinu do lednice.
2. Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvařte pudink. Až vychladne, prošlehejte ho s tvarohem.
3. Těsto rozválejte a přeneste do koláčové formy. Rozetřete na něj pudinkovou směs a na ni dejte očištěný rybíz. 4. Pečte při 170 ºC zhruba 45 minut.