Křupavé ořechové sušenky slepované krémem jsou ideálním pohoštěním ke kávě a čaji.
Suroviny na 50 kusů
Na těsto – 350 g hladké mouky – 200 g rostlinného tuku (Hera) – 150 g krystalového cukru – 1 vejce – 2 žloutky – špetka soli – 2 vanilkové cukry – 2 lžíce rumu – 150 g mletých vlašských ořechů – 2 bílky – pečicí papír
Na krém – 100 g hořké čokolády – 40 g másla
Postup
1. Z Hery, vanilkového cukru, krystalového cukru, soli, žloutků, vejce, mouky a rumu vypracujte hladké těsto, které nechte hodinu odležet.
2. Z těsta tvarujte bochánky. Ponořte je do bílků a obalte v oříšcích. Dejte je na plech s pečicím papírem a pečte 20 minut při 180 ºC.
3. Máslo utřete do pěny a postupně vmíchejte mírně teplou, rozpuštěnou čokoládu. Krémem slepte rozkrojené bochánky.