Křehkou roládu můžete naplnit krémem připraveným z mascarpone a rozpuštěné bílé čokolády.
Ingredience na 1 roládu:
Na těsto:
● 4 bílky
● 1 lžička škrobu
● 250 g moučkového cukru
● ½ hrnku plátků mandlí
Na dohotovení:
● 300 ml smetany na šlehání
● 1 miska jahod
Postup:
Plech na roládu vyložte pečicím papírem. Z bílků ušlehejte sníh. Za stálého šlehání přidávejte po lžičkách cukr, až je sníh tuhý. Nakonec zašlehejte škrob. Sníh rozetřete na pečicí papír.
Posypte mandlemi a pečte v troubě na 220 °C asi 10 min. Pak stáhněte teplotu na 160 °C a pokračujte v pečení, až je sníh pevný. Z korpusu odstraňte papír a přeložte po délce na polovinu.
Přeložený plát zabalte do papíru z pečení a nechte vychladnout. Sejměte papír, korpus rozevřete a naplňte ušlehanou smetanou a jahodami. Opatrně zatočte, zabalte do papíru na pečení a dejte na 30 min do chladu.
Příprava: 60 min
Cena: 90 Kč