Svěží salát z pestré směsi různé zeleniny s lahodným dresinkem výborně doplní každý oběd či večeři. Nebo si ho můžete dát jen tak samotný, třeba jako lehkou večeři, nebo odpolední svačinku.
Na 2 porce potřebujete:
✿ 700 g mražené jarní směsi
✿ 2 červené čekanky
✿ 8 cherry rajčat
✿ 5 růžičkových kapustiček
✿ 0,5 l bílého vína
✿ 20 ml olivového oleje
✿ 100 ml slunečnicového oleje
✿ 1,5 lžíce dijonské hořčice
✿ 1 lžíci hrubozrnné hořčice
✿ 1 lžíci medu
✿ 1 lžičku bílého vinného octa
✿ sůl, pepř
1. Nejdříve si připravte alsaský dresink. Do hrnce nalijte bílé víno, přiveďte ho k varu a na mírném plameni ho nechte vyvařit na množství 150 ml.
2. Poté víno smíchejte se slunečnicovým olejem, olivovým olejem, dijonskou hořčicí, hrubozrnnou hořčicí, medem, bílým vinným octem, špetkou soli a černým pepřem. Vzniklou směs důkladně rozmixujte dohladka.
3. Čekanku natrhejte na listy a omyjte, růžičkovou kapustu očistěte a také natrhejte na listy. Omytá cherry rajčata rozkrojte na poloviny a všechnu tuto zeleninu smíchejte s rozmrazenou jarní zeleninou. Přidejte připravený alsaský dresink, vše dobře promíchejte a můžete podávat.
Saláty miluju! Tohle zní zajímavě a určitě vyzkouším, jak se to kombinuje s jarní směsí. Jen ten dresink sounds náročně na přípravu, ale třeba to zvládnu!