Báječná kukuřičná kaše připravená z mražené kukuřice je jemná, chutná a můžete ji podávat k jakémukoli druhu masa, nebo si ji můžete vychutnat i samotnou.
Na 2 porce potřebujete:
✿ 2 kuřecí prsa
✿ 350 g mražené kukuřice
✿ 50 g hrubozrnné hořčice
✿ 150 ml smetany na vaření
✿ 500 ml mléka
✿ 150 g másla
✿ čerstvý tymián
✿ 10 ml slunečnicového oleje
✿ sůl, pepř
✿ popcorn na ozdobu
1. V hrnci rozehřejte 30 g másla. Přidejte rozmrazenou kukuřici a nechte restovat cca 6–7 minut. Poté ji zalijte mlékem, osolte, opepřete, přiveďte k varu a na mírném ohni vařte 10 minut.
2. Kuřecí prsa osolte ze všech stran a orestujte je na pánvi na rozpáleném oleji 5 minut. Přidejte 20 g másla, tymián, pepř a cca 4 minuty opékejte. Hotová prsa zabalte do alobalu a nechte je 10 minut odpočinout.
3. Uvařenou kukuřici rozmixujte a při tom k ní postupně přidávejte smetanu a zbytek másla. Podle chuti dosolte. Kukuřičnou kaši podávejte s rozpůleným kuřecím prsem a ozdobte hořčicí a popcornem.