Zajímavé a trochu netradiční spojení chutí šťavnaté grilované makrely s ochucenou červenou řepou vás zaručeně dostane.
Na 4 porce potřebujete:
✿ 1800g makrely na gril
✿ 500 g předvařené červené řepy
✿ 4 lžíce olivového oleje
✿ 1 červenou cibuli
✿ 1 lžíci vinného octa
✿ 1 stroužek česneku
✿ 2 lžíce nasekané pažitky
✿ 1 lžíci medu
✿ 1 lžičku soli
✿ pepř
✿ 2 lžíce másla
1. Červenou řepu a cibuli oloupejte a oboje nakrájejte na tenká kolečka.
Vložte je do misky, přidejte k nim prolisovaný stroužek česneku, lžíci najemno nasekané pažitky, olej, med, ocet, sůl, pepř a vše dobře promíchejte, aby byly řepa i cbule ze všech stran obalené marinovací směsí. Nechte odležet.
2. Makrely opláchněte, osušte a vyfiletujte. Potřete je rozpuštěným máslem a osolte. Pak makrely ogrilujte na kontaktním grilu nebo na grilovací pánvi, nejprve kůží dolů cca 4 minuty a potom ještě ogrilujte i z druhé strany cca 2 minuty.
3. Grilované makrely podávejte na talířích na lůžku ze salátu z červené řepy a cibule a posypejte je zbylou nasekanou pažitkou. Případně můžete přidat jako přílohu například vařené nebo opečené brambory.
Tohle spojení chutí vypadá opravdu zajímavě. Miluju kombinaci ryb a zeleniny, rozhodně to vyzkouším s foťákem na blízku!