I celiaci si mohou pochutnat na něčem dobrém a sladkém.
Suroviny na 16 porcí – 310 ml ovocného pyré – ¾ hrnku čirokové mouky – ½ hrnku kokosové mouky – 3 lžíce kakaa – 4 lžíce třtinového cukru – 2 vejce – 100 g hořké čokolády – 200 g másla – 200 g třešní – 2 lžičky jedlé sody – pečicí papír
Postup
1. Čokoládu nalámejte do misky. Přidejte kousky másla a rozpusťte ve vodní lázni.
2. Do mísy rozklepněte vejce. Přidejte cukr a vyšlehejte do pěny. Vmíchejte rozpuštěnou čokoládu, pyré, obě mouky, kakao a jedlou sodu. Nakonec vmíchejte polovinu třešní a těsto dejte formy s pečicím papírem. Navrch dejte zbylé třešně.
3. Pečte při 170 ºC asi 25 minut.