Suroviny na 6 porcí:
cca 12 plátků sýra (přes 40% – např. Gouda)
šunka
1 pomazánkové máslo
čerstvý křen
1 lžíce majonézy
naložená kapie
Postup:
Nejprve si připravíme pomazánku z pomazánkového másla, majonézy a čerstvě nastrouhaného křenu. Proužky kapie ze skleničky dáme na sítko, aby nám zatím okapala přebytečná voda.
Sýr rozložíme na plech vyložený pečícím papírem tak, aby se jednotlivé plátky o kousíček překrývaly, a dáme na chvilinku do trouby vyhřáté na 150 °C. Když je sýr hotový, sundáme ho i s papírem z plechu, aby se dále neohříval.
Necháme vystydnout, poklademe na plát uzeninu a pomažeme pomazánkou – z jedné strany si necháme asi 3 cm čistý kousek, aby se roláda slepila.
Pak už jen pomocí papíru smotáme a hotovou roládu zabalíme do potravinářské folie nebo alobalu a necháme několik hodin v lednici ztuhnout, ideálně do druhého dne.