Bezinky jsou oblíbenou surovinou na domácí sirupy, do krémů nebo na přípravu různých dezertů. Limonáda z nich je skvělým letním osvěžením. Mimo to je zdravá, neboť bezinky obsahují vitaminy C a B a také ovocné kyseliny.
Ingredience: 4 porce
● 1500 ml jemně perlivé vody
● 100 ml domácího bezinkového sirupu
● 1 citron
● 1 lžička nastrouhané citronové kůry
● 5 hřebíčků
k dozdobení:
● bezinkové kvítky
● lístky máty
Postup:
Do džbánku nalijte vodu. Přidejte sirup a hřebíček. Z citronu nastrouhejte kůru a vymačkejte co nejvíc jeho šťávy. Vše přidejte do limonády. Intenzivně promíchejte a nechte dvě hodinky v chladu. Do limonády můžete dát na dozdobení bezinkové kvítky a lístky máty.
Příprava: 15 min
Cena za 1 porci: 8 Kč