Suroviny:
250 g hladké mouky
450 g másla
200 g mletých vlašských ořechů
130 g cukru moučky
vanilkový lusk a cukr moučka na obalení
Postup:
Do mísy nakrájejte na drobné kousky studené máslo z lednice, přidejte ostatní suroviny a vypracujte tužší těsto podobné lineckému. Z hotového těsta tvořte malé kuličky, ty následně rukou rozválejte na válečky a z nich tvarujte rohlíčky.
Rohlíčky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte na 180 °C zhruba 10–12 minut (dle velikosti). Připravte si moučkový cukr na obalení a přidejte do něj vanilkový lusk. Ten podélně rozřízněte a špičkou nože vyškrábněte drobounká semínka.
Semínka smíchejte s moučkovým cukrem. Jeden lusk velmi dobře ochutí přibližně 500 g cukroví. Rohlíčky obalujte čerstvě upečené a ještě vlažné, protože tím do sebe část cukru vsáknou a budou ještě křehčí a lahodnější.
Tip!
Náš recept je z vlašských ořechů, ale pro jemnější chuť je můžete klidně namixovat i s lískovými oříšky či mandlemi.