Nadýchané, voňavé a tak dobré! Přesně takové jsou pravé belgické wafle, které si můžete připravit k snídani nebo jako dezert. Díky waflovači jsou vždy rychle hotové.
Potřebujete:
✿ 300 ml mléka
✿ 2 vejce
✿ 2 lžíce cukru krupice
✿ 300 g hladké mouky
✿ špetku soli
✿ 1 kypřicí prášek
✿ máslo podle potřeby
✿ drobné ovoce
1. Vejce vyšlehejte s cukrem, přidejte mléko, mouku smíchanou se solí a kypřícím práškem a vypracujte hladké těsto. Waflovač zapněte a necháte rozehřát, pak ho trochu vymažte máslem a nalijte do něj těsto.
2. Waflovač zavřete a wafle upečte dozlatova. Neotvírejte ho, dokud nesignalizuje, že jsou wafle hotové, aby se nepotrhaly. Pak je rozložte na talířky.
3. Hotové wafle podávejte s drobným ovocem. Podle chuti je můžete dozdobit jogurtem, šlehačkou, namazat džemem nebo třeba polít medem, nebo javorovým či čekankovým sirupem.
Dochází mi snídaňové inspirace, takže tento recept přišel jako na zavolanou. Navíc mám doma teď spoustu čerstvého ovoce. Moc se těším, až jej vyzkouším.
Tyjo, ty wafle zní fakt dobře! Akorát nemám doma waflovač, ale asi ho budu muset do budoucna pořídit. Díky za recept!