Suroviny:
900 g pravé svíčkové
500 g hnědých žampionů
275 g listového těsta
5 plátků parmské šunky
1 větvička tymiánu (pouze lístky)
1 žloutek
olivový olej
sůl
černý pepř
Postup:
Ze svíčkové odřízněte palec a ten si schovejte. Váleček opečte na olivovém oleji ze všech stran. Jakmile bude opečen, nechte ho vychladnout.

Houby nakrájejte najemno. Pak rozpalte olivový olej a houby restujte tak dlouho, dokud se neodpaří všechna voda. Pak je nechte vychladnout.
Rozložte si potravinářskou fólii. Na ni poskládejte plátky parmské šunky, tak, aby vám to vyšlo na obalení celého průměru svíčkové. Následně šunku rovnoměrně pokryjte vychladlou houbovou pastou.

Vychlazenou svíčkovou osolte a opepřete ze všech stran. Následně ji obalte v připravené šunce s houbami pomocí potravinářské fólie. Fólii poté odstraňte.
Připravte si rozválené listové těsto a obalte v něm připravenou svíčkovou obalenou v šunce s houbami. Následně celý povrch potřete rovnoměrně směsí žloutku, lžičky vody a špetky soli. Dejte na 30 minut vychladit.
Rozpalte troubu na 200 °C a svíčkovou pečte na pečicím papíře 20–30 minut, dokud nebude těsto zbarvené dohněda. Po upečení nechte před porcováním 10 minut odpočinout. Podávejte s opečenými brambory.
Wellington, jehož celý název se správně vyslovuje bíf uelingtn, je jedním z nejsvátečnějších jídel, které udělá dojem nejen na Vánoce. A ač vypadá na první pohled složitě, hravě jeho přpravu zvládnete. Jen jí budete muset věnovat přece jen víc času.