Suroviny na 4 porce:
600 g kysaného zelí
200 g anglické slaniny
400 g uzeného masa
4 klobásky
100 g cibule
0,1 l oleje
150 g slaniny
400 g brambor
0,4 l bílého vína
sůl
bílý pepř
bobkový list
Postup:
Zelí překrájíme nadrobno. Rozškvaříme slaninu, přidáme do ní zelí, zalijeme vínem a 1,5 až 2 hodiny pomalu dusíme. Přidáme bobkový list, pepř a sůl. Mezitím nakrájíme menší brambory i se slupkou na plátky a opečeme je dozlatova, nebo je necháme jen vařené.
Když je zelí měkké, přendáme je do pekáčku a střídavě prokládáme plátky uzeného, klobásy a bramborami, vše asi 30 minut zapékáme. Zapíjíme bílým vínem nebo pivem. Extra tip: Tuto pochoutku rozhodně nepodáváme lidem na dietě, nebo s nemocným žlučníkem.