Máte rádi hranolky? Vyzkoušejte odlehčenou a křupavou variantu z batátů, a bez smažení.
Potřebujete:
✿ 2 batáty
✿ 4 lžičky kukuřičného škrobu
✿ 2 lžičky oleje
✿ ½ lžičky granulovaného česneku
✿ 1 lžičku papriky nebo grilovacího koření
✿ olej ve spreji
✿ sůl dle chuti
1. Batáty oloupejte, umyjte a nakrájejte je na hranolky. Namočte je do vody na 45 minut a poté je nechte okapat a osušit na utěrce.
2. Do sáčku (nejlépe se zipem) nasypejte polovinu hranolků a 2 lžičky kukuřičného škrobu, nechte jej trochu nafouklý, uzavřete a protřepejte, aby se batáty ve škrobu obalily. Zopakujte se zbývajícími hranolky a škrobem.
3. Obalené hranolky nasypejte do mísy, přidejte olej, česnek a koření. Hranolky rozprostřete na plech s pečicím papírem postříkaným olejem. Pečte při 220 °C asi 30 minut, v polovině pečení plech otočte, aby se propekly rovnoměrně. Hotové osolte a podávejte s dipem.