Když místo brambor použijete batáty a zeleninu a místo smažení je upečete, budou bramboráky mnohem zdravější, ale stejně chutné a křupavé.
Příprava: 30 min
Náročnost: x x
Cena: 90 Kč
Potřebujete:
3 batáty
3 mrkve
1/4 celeru
3 vejce
sůl, pepř
sáček majoránky
6 stroužků česneku
olivový olej ve spreji
1 Batáty, mrkve i celer očistěte a nastrouhejte nahrubo do mísy. Směs osolte a nechte chvilku odstát. Poté vymačkejte přebytečnou vodu, přidejte vejce, majoránku a vše promíchejte.
2 Ze vzniklé hmoty vytvořte tenké placičky, které vložte na plech vyložený pečicím papírem a lehce je postříkejte olejem ve spreji. Pečte je v troubě předehřáté na 180 °C asi 15–20 minut, až budou zlatavé a křupavé.
3 Hotové placičky podívejte s dresinkem a zeleninovou oblohou, můžete posypat i bylinkami.