Jsou vtipné a určitě u těch nejmenších vzbudí dobrou náladu.
Ingredience
500 g mouky, 300 ml mléka, 35 g kvasnic, 40 g másla, 4 žloutky, 70 g cukru krupice, 1 lžíce rumové tresti, ½ lžičky citronové kůry, marcipán, čokoláda na vaření
Postup
Polovinu mouky dáme do misky, zalijeme ji vlažným mlékem, přidáme špetku cukru a rozdrobíme do něj kvasnice.
Vymícháme řídké těsto a necháme ho vykynout. Ve druhé misce smícháme všechny ostatní ingredience, do kterých přidáme vzešlý kvásek, vypracujeme těsto a necháme ho ještě 30 minut kynout.
Těsto rozválíme na 1 cm silné pláty, ze kterých vykrojíme kolečka, na ně naneseme marmeládu, překryjeme je dalším kolečkem z těsta, okraje přitlačíme a zpevníme je tak, že je ještě jednou vykrojíme. Koblihy smažíme tak, aby byly do poloviny ponořené v oleji.
Když jsou zlatavé, otočíme je. Osmažené pokládáme na papírovou utěrku, jež vsaje přebytečný tuk. Kobližky přelijeme barevnými polevami, ještě na horké přilepíme oči z marcipánu a obličeje domalujeme rozehřátou čokoládou.