Suroviny: 2 bílky 85 g cukru krystal špetka soli potravinářská gelová barviva
Postup: Jako první si předehřejeme troubu na 100°C. V čisté míse začneme na nižší stupeň šlehat bílky, do kterých přidáme špetku soli.
Jakmile začnou nabývat na objemu a vypadají téměř jako pěna do koupele, postupně přisypáváme cukr a šleháme už na vyšší stupeň.
Když přidáme všechen cukr a začne se nám formovat tuhý leský sníh, ještě jednou zvýšíme stupeň a šleháme několik minut, až sníh po vyndání metly tvoří jemné špičky, které se pomalu ohýbají.
Poté gumovou stěrkou vmícháme pár kapek gelového potravinového barviva. Směs nandáme do cukrářského sáčku, kam ještě před tím vložíme zdobicí špičku ve tvaru, v jakém chceme pusinky mít. Na plech vyložený pečicím papírem tvoříme malé růžičky či špičky.
Pusinky můžeme dozdobit dle fantazie. Plech vložíme do rozehřáté trouby a pusinky sušíme přibližně hodinu, dokud nejsme schopní je jemně oddělit od papíru. Necháme vychladnout. Poté můžeme ihned podávat.