Některé kousky ovoce můžete namáčet v rozpuštěné čokoládě.
Ingredience na 4 porce:
● 100 g listového/ledového salátu
● 100 g ananasu
● 100 g melounu
● 100 g kuliček bílého hroznového vína
● 100 g kuliček červeného vína
● 100 g jahod
● 1 jablko
● 1 kiwi
● květináč nebo vyšší miska
● 12 špejlí
Postup:
Květináč vyložíme několika vrstvami listů hlávkového nebo ledového salátu a větší ovoce rozkrájíme na malé kostičky, plátky nebo z něj vykrájíme rozmanité tvary. Například z jablek si připravíme měsíčky, z kiwi kolečka apod.
Na každou špejli střídavě napichujeme podle chuti a barevnosti jednotlivé kousky ovoce. Špejli potom zasuneme co nejhlouběji do podloží ze salátu a postup opakujeme.
Ze špejlí tak postupně vytvoříme efektní květ. Aby byla kytice ještě bohatší, mezi jednotlivé špejle potom vsuneme ještě větší kusy ovoce, jako jsou jahody, jablka nebo kiwi.
Příprava: 25 min
Cena za i porci: 30 Kč
Zajímavá kompozice, ale kde je prosím v receptu zmínka o čokoládě? Trochu mi uniká, jakým způsobem by měla být použita, přestože koncept namáčení ovoce mi přijde lákavý.
Wau, takhle působivě jsem ovoce ještě nikdy nepodávala. A ta cena za porci! Super. Myslím, že to bude hit na sledování večerních filmů s kamarádkami.
Celkem zajímavý nápad s tou ovocnou kyticí, určitě vyzkouším na garden party příští týden! Jen s tou čokoládou si nejsem jistá, není to moc?