Tato veganská snídaně vám může klidně posloužit i jako lehká večeře, třeba když se vrátíte z náročného podzimního výšlapu a už se víc než kdekoli jinde vidíte v posteli.
Suroviny na 12 kusů:
● 2 banány
● 200 ml mléka
● 100 g ovesných vloček
● 1 lžička prášku do pečiva
● 1 lžička vanilkového cukru
● sůl
● kokosový olej na smažení
● malinový džem na potření
● maliny na zdobení
● cukr moučka na posypání
Postup:
Banány rozmixujeme na kaši. Přilijeme mléko a směs důkladně prošleháme.
Ovesné vločky rozemeleme na moučku, smícháme s práškem do pečiva, vanilkovým cukrem a špetkou soli, přidáme směs z banánů a mléka a vymícháme hladké těsto.
Tenké palačinky smažíme na pánvi potřené kokosovým olejem. Každou pak za tepla namažeme malinovým džemem, zavineme, ozdobíme malinami a jen mírně pocukrujeme. Fajnšmekři můžou ještě přidat šlehačku a karamelovou polevu.
Příprava: 50 min
Cena: 7 Kč