Také se vám občas stane, že nestihnete sníst banány a ony nepříjemně zhnědnou? Přesně takové jsou nejlepší v muffinech!
Ingredience
4 zralé banány, 2 hrnky hladké mouky, 1 a 1/2 lžičky jedlé sody, 1/2 lžičky soli, 1 balení vanilkového cukru,1 hrnek cukru, 1/3 hrnku kokosového nebo slunečnicového oleje, 1/4 hrnku vody, 100 g tabulka hořké čokolády nasekaná na kousky
A postup je jednoduchý
Smíchejte dohromady všechny sypké ingredience kromě cukru. V další nádobě smíchejte cukr, olej, rozmačkané banány, vanilkový cukr a čokoládu. Do takového předem připraveného těsta vsypejte sypkou směs a pomalu promíchávejte.
Když se suroviny spojí, můžete směs nalít do formiček. Pečte zhruba půl hodiny na teplotu 200 °C a podle preferencí můžete muffiny pocukrovat.