Suroviny na 4 porce (8 dílků):
1 kg hladké mouky
1 vejce
1 lžička soli
3 lžíce rostlinného oleje
0,3 l vlažné vody na kvásek:
1 kostka droždí
½ lžičky krystalového cukru
0,1 l mléka
Na náplň 1 pizzy:
1 banánový jogurt (nebo vanilkový)
50 g kvalitní čokolády
hrst jader vlašských ořechu
1 banán
1 jablko
mletá skořice
vanilkový cukr
máslo
moučkový cukr
Postup:
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a zasypeme cukrem, necháme vzejít kvásek. Mezitím si připravíme do mísy mouku, sůl, olej, vejce a přidáme vzejité droždí a vlažnou vodu. Zpracujeme vláčné těsto, dle potřeby přidáme vodu nebo mouku.
Vypracované těsto potřeme olejem nebo poprášíme moukou a necháme vykynout, můžeme dát kynout i do lednice. Nakynuté těsto rozdělíme na dílky – cca 200 g a vyválíme na pomoučněném vále placku. Tu přendáme na olejem vymazaný plech a natřeme banánovým jogurtem.
Nastrouháme jablko, poklademe kolečky banánu, vlašáky, kousky čokolády, posypeme skořicí, vanilkovým cukrem a vločky másla, přisladíme moučkovým cukrem dle chuti, když máme kyselé jablka a dáme péct na 200–230°C asi 15–20 minut.