Baklava je vrstvený dezert z filo těsta plněný ořechy a přelitý sladkým sirupem. Skvost pro milovníky orientálních sladkostí.
Ingredience:
1 balení filo těsta
200 g vlašských ořechů
100 g mandlí
100 g másla
1 lžička skořice
200 g cukru
150 ml vody
3 lžíce medu
šťáva z 1/2 citronu
Postup:
Nasekejte ořechy a smíchejte se skořicí. Vrstvěte filo těsto s máslem a ořechy, zakončete těstem. Nakrájejte na kostky a pečte 40 minut na 180 °C. Uvařte sirup z cukru, vody, citronu a medu. Nalijte na horkou baklavu.
Doba přípravy: 90 min
Cena: 200 Kč
Nedávno jsem měla možnost ochutnat baklavu v Řecku a byla úžasná! Díky za recept, určitě si ji doma sama připravím.
Baklava vypadá opravdu lákavě a jedinečně! Jako milovnice orientálních sladkostí se nemůžu dočkat, až ji vyzkouším doma.