Losos už v českých kuchyních zdomácněl a stal se nejoblíbenější rybou u nás.
Ingredience:
1 lžíce másla, 30 g hladké celozrnné mouky, 400 ml zeleninového vývaru, 150 g bílého skyru, sůl, pepř, 1 lžička třtinového cukru, 1 lžíce jablečného octa, 125 g čerstvého špenátu, 600 g filet z lososa bez kůže, 2 lžíce řepkového oleje, 1 snítka čerstvého kopru
Postup: Máslo rozpusťte v hrnci a přidejte mouku. Restujte na mírném stupni, dokud nevznikne zlatavá jíška. Jíšku zalijte vývarem, rozšlehejte dohladka metličkou a 10 minut povařte na mírném plameni.
Do omáčky přidejte skyr, rozmíchejte a nechte projít varem. Pak osolte, opepřete, dochuťte cukrem, octem a nakonec přidejte špenát.
Omyté filety lososa vložte na rozpálenou pánev a 10 minut restujte ze všech stran. Osolte a opepřete