Suroviny:
3 vejce 1 šálek cukru krupice 2/3 šálku dýňového pyré lžíce citronové šťávy 2/3 šálku hladké mouky 2 lžičky skořice 1 lžička muškátového oříšku, mletého zázvoru a vanilkového extraktu 1 šálek moučkového cukru ¼ šálku másla 1 smetanový sýr
Postup: Předehřejeme si troubu na 165 stupňů. Připravíme si plech a vytřeme jej máslem. V míse našleháme vejce, dýňové pyré a citronovou šťávu. Smícháme mouku, skořici, muškátový oříšek a zázvor. Přidáme mokré ingredience a dobře promícháme. Těsto nalijeme na plech a pečeme 15 až 20 minut.
Pak ho vyndáme a položíme na utěrku. Tu i s těstem srolujeme. Připravíme si krém smícháním cukru, másla, smetanového sýru a vanilky. Rozbalíme srolované těsto a potřeme ho náplní. Poté jej opět srolujeme, tentokrát už bez utěrky.