Také vám na mramorové bábovce vždy chutnala ta čokoládová část? Tak si upečte rovnou celou čokoládovou!
Suroviny na 1 bábovku
– 3 vejce – 150 g krupicového cukru – 1 sáček vanilkového cukru – 120 g másla – 300 g hladké mouky – 1 sáček kypřicího prášku do pečiva – 150 ml mléka – 4 lžíce kvalitního kakaa – 100 g hořké čokolády – tuk a hrubá mouka na formu – moučkový cukr na posypání
Postup
1. Vejce a krupicový cukr vyšlehejte do pěny. Přidejte vanilkový cukr, rozpuštěné máslo, prosátou hladkou mouku a kypřicí prášek. Promíchejte a pak postupně přilijte mléko a přisypte kakao a na kousky nalámanou hořkou čokoládu.
2. Vyšlehejte vláčné těsto a nalijte ho do vymazané a vysypané bábovkové formy. Pečte ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 15 minut. Pak teplotu snižte na 150 °C a pečte ještě 30 minut.
3. Vychladlou bábovku posypte moučkovým cukrem.