Vietnamský sedvič se hodí jako svačina na cesty i k večeři.
Ingredience:
500 g vepřového bůčku
2 lžíce dezertního vína
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce rybí omáčky
2 lžíce cukru
1 velká mrkev
1 menší okurka
1 bílá ředkev
citronová šťáva
čerstvý koriandr nebo petrželka
1 lžíce sezamových semínek
Postup:
Troubu si předehřejte na 200 °C. Smíchejte sójoou omáčku, cukr a víno. Směsí bůček potřete. Pečte jej cca 40 minut, po vychladnutí ho nakrájejte na plátky. Mrkev, ředkev a okurku nakrájejte na proužky.
Zeleninu poté smíchejte s cukrem a citronovou šťávou. Bagetu rozpečte a vložte do ní ochucenou zeleninu, bůček, čerstvé bylinky a zasypejte sezamovými semínky.
Náš tip:
Bagetu můžete lehce potřít sladkokyselou omáčkou, která zvýrazní chuť bůčku.