Bagel (čtěte bejgl) je oblíbeným typem pečiva především v Americe. Ale seženete ho i u nás, ve velkých supermarketech.
Suroviny:
3 čerstvé bagely
200 g uzeného lososa
200 g čerstvého sýra (například lučiny, případně může být i pomazánkové máslo)
čerstvá bazalka
1 malá červená cibule (anebo šalotka)
1/2 salátové okurky
čerstvě umletý pepř
trocha soli
Postup:
Každý bagel si rozřízněte napůl a potřete obě půlky čerstvým sýrem.
Na pečivo naservírujte pár plátků uzeného lososa, na tenké proužky nakrájenou červenou papriku a na tenká kolečka nakrájenou salátovou okurku.
Všechno dobře opepřete a podle chuti dosolte.
Obloženou půlku bagelu zakryjte tou vrchní a máte hotovo.
Recept je přehledně sepsaný a vyzkoušíme. Bagel s lososem vždy přijde vhod pro lehkou a zároveň výživnou snídani. Zvláště ocením jemnou chuť čerstvé bazalky v kombinaci s ostatními surovinami.
Super článek, díky! Maj to teda někteří šik s těma receptama. Bagely s lososem? To budu muset rozhodně zkusit dat dohromady s klukama na brunch :D.
I když není snadné najít opravdu dobré bagely u nás, tento recept zní lahodně. V kombinaci s lososem a čerstvým sýrem to může být skvělá snídaně nebo brunch. Už se na to příští víkend chystám.
Moc se mi líbila ta červená cibule v receptu, dává tomu skvělý twist! Jinak bagely miluju a tenhle recept jsem si už uložila. Už se těším, až ho vyzkouším.