Nadýchaná a po pomerančích vonící bábovka bude ozdobou každého svátečního stolu.
Potřebujete:
✿ 4 vejce
✿ 300 g cukru krupice
✿ 375 g polohrubé mouky
✿ 2 lžičky prášku do pečiva
✿ 125 ml pomerančové šťávy
✿ 1 lžíci pomerančové kůry
✿ máslo na vymazání formy
✿ 200 g másla
✿ hrubou mouku na vysypání formy
Poleva:
✿ 300 g moučkového cukru
✿ 20 ml pomerančové šťávy
1. Utřete máslo s cukrem a vejci, přidejte mouku s práškem do pečiva, promíchejte, pak přidejte pomerančovou šťávu a kůru, vypracujte hladké těsto.
2. Formu na bábovku vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou. Vlijte těsto a pečte při 175 °C asi hodinu. Zda je bábovka hotová, zkuste špejlí.
3. Mezitím si připravte polevu smícháním pomerančové šťávy s moučkovým cukrem. Hotovou bábovku vyklopte z formy, nechte trochu vychladnout a přelijte jí pomerančovou polevou.