Pokud máte drobné ovoce zamrazené od léta, můžete si tuhle ovocnou hrnkovou bábovku připravit vlastně úplně kdykoli, třeba právě nyní.
Ingredience:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
1 prášek do pečiva
1 hrnek mléka
¾ hrnku oleje
2 vejce
1 hrnek drobného ovoce
½ hrnku hrubé mouky
Postup:
Troubu předehřejte na 170 °C. Cukr vyšlehejte s vejci. Přidejte olej a mléko. Mouku prosijte s práškem do pečiva. Po částech ji promíchejte s tekutou směsí. Ovoce obalte v hrubé mouce a opatrně vmíchejte do těsta.
Formu na bábovku pečlivě vymastěte a vysypte hrubou moukou. Pak do ní vlijte těsto. Bábovku pečte zhruba 35 minut. Po upečení ji nechte chvilku chladnout, následně ji opatrně vyklopte a pocukrujte.
Doba přípravy: 30 min
Cena: 95 Kč
Skvělý a rychlý recept! Lesní ovoce dodá bábovce svěžest a barevnost. Určitě se bude hodit jako dezert po nedělním obědě.
Tento recept vypada úžasně a snadno. Trochu začínam s pečením a takový návody mi hodně pomahaji. Děkuji.
Jsem nadšená z tohoto receptu, protože mám ráda, když jsou ingredience snadno dostupné. A možnost použít mražené ovoce mě moc potěšila!
Bábovka s lesním ovocem zní lahodně a skvěle se hodí k čaji nebo ke kávě. Myslím, že její příprava je ideální na klidné nedělní odpoledne.
Tohle je přesně ten typ receptu, co mě baví! Líbí se mi, že můžu použít ovoce, které mám doma. Ráda si při pečení hraju s barvami a tvořím něco kouzelného jako bábovka s lesním ovocem.
Super recept, vždycky hledám jednoduché a rychlé nápady na pečení a tahle bábovka vypadá báječně. Lesní ovoce miluju, určitě to zkusím, až bude víkend volnější.