Jemná bábovka s kandovaným ovocem je výborný nejen k odpolední kávě.
Náročnost: **
Cena za porci: 7 Kč
Suroviny na 10 porcí:
– 350 g hladké mouky
– 1 a ½ lžičky sušeného droždí
– špetka soli
– 3 mandarinky
– 1 lžíce kukuřičného škrobu
– 3 lžíce sušeného mléka
– špetka strouhaného muškátového oříšku
– 60 g kandovaného pomeranče
– 100 ml vlažné vody
– 5 lžic rozpuštěného másla
Postup:
1. Do mísy prosejte mouku, sušené mléko, kukuřičný škrob, muškátový oříšek a sůl. Udělejte důlek, přidejte máslo a droždí. Vypracujte těsto a nechte ho 40 minut kynout. Do těsta zapracujte nakrájené mandarinky a nasekané kandované ovoce.
2. Těsto dejte do vymazané formy, přikryjte a nechte znovu vykynout. Před pečením potřete směsí mléka a másla. Pečte při 200 ºC asi 35 minut.